perjantai 21. tammikuuta 2011

Kiertoajelulta taso(ttomaan)kokeeseen

Kuten otsikosta näkyy, tämän päivän ohjelmassa oli vaihto-opiskelijoille järjestetty kiertoajelu kaupungilla ja sen jälkeen ruotsin tasokoe. Tietenkin nukuin liian myöhään, ja hiukan sai jännätä, ehdinkö kaikkiin kulkuneuvoihin (bussi, metro, bussi) tarpeeksi ajoissa. Ehdinhän minä, ja sitten mentiin. Kierrettiin Östermalmilla, Södermalmilla, Gamla stanissa, ydinkeskustassa, Skansenin ja Gröna Lundin tienoilla... Paljon uutta nähtävää ja kuultavaa. Moneen paikkaan joutuu kyllä vielä palaamaan jalan, koska tämä lenkki oli ymmärrettävästi vain pintaraapaisu. Oppaan menovinkeistä jäi parhaiten mieleen yksi kasvisravintola (taisi olla Gamla stanin puolella...), jääbaari (lämpötila vuoden ympäri -5 astetta), "salainen taidegalleria" ja Fotografiska-valokuvagalleria. Fotografiska tosin oli vierailulistalla jo ennen kiertoajelua, ja toivon mukaan saisin raahauduttua sinne sunnuntaina. Opas vinkkasi myös Victorian ja Danielin häälahjanäyttelystä, jonne varmaan minäkin tungen uteliaan nokkani...


Kuva saapumispäivältä. Dude, where's my car?!

Meidän talo ja rappu

Pakollinen maisemakuva I

Pakollinen maisemakuva II

Pakollinen maisemakuva III

Pakollinen maisemakuva IV

Joutsenlampi, vai mikä se oli?

Kiertoajelulta rynnin ensimmäiselle visiitille yliopiston kirjastoon. Lainaaminen kävi varsin näppärästi. Lainausautomaatinkin sai suomenkieliseksi, vau. Riemu lainaamisen onnistumisesta laimennee kuitenkin siinä vaiheessa, kun oikeasti alan perehtyä lainakirjaan... Se on ruotsiksi, ja osittain sen pohjalta pitäisi kehitellä pienimuotoinen essee - ruotsiksi, förstås. Kai sen saisi näin vaihto-oppilaana kirjoittaa englanniksikin, mutta -kele, ruattia tänne tultiin oppimaan. Onneksi helmikuun alussa alkaa kielikurssi, jonka luulisi tukevan muuta opiskelua. Sitä varten piti siis viettää perjantain alkuilta tasokokeen parissa. Kirjoitin noin 300 sanan laatutekstin junaonnettomuudesta kertovan uutisen pohjalta. Sai kyllä taiteilla melkoisesti, että sai sanamäärän suurin piirtein täyteen. Viikon päästä sitten nähdään, mihin ryhmään tuolla suorituksella kavutaan...




4 kommenttia:

  1. Moi :) Huomasin ilokseni, että oot laittanu paljon kuvia ja tekstiä ekoilta päiviltä sieltä! Kiva, että on sujunu sopeutuminen odotettua paremmin. Pitääki lukee tätä siun blogia ahkerasti!

    Hälsningar från Jyväskylä,
    Anni

    VastaaPoista
  2. Joo, saas nähä jatkuuko tahti yhtä kiivaana alkuinnostuksen hiivuttua :D Tervetuloa lukemaan kära Rutanen ;)

    VastaaPoista
  3. Ohoh, pääsenki myös kommentoimaan! Jeee! Tulin jo innoissani katsomaan, joko jotain uutta matskua ois ilmestyny, mutta ei :o No mutta se kertoo kaiketi siitä, että siellä busy tutustumassa paikkoihin ja ihmisiin! ;) Ps. Kuvista pidin etenki siitä, joka esitteli huoneesi kauniit tapetit + hienon kuvan kehyksissä :))

    VastaaPoista
  4. Hienoa, hienoa! Pikemminkin kirjoittamattomuus johtuu siitä, ettei oo oikein mitään kirjotettavaa :D Ehkä miä nyt siun mieliks rustaan jotakin. Ja kyllä, se kuva seuraa minua kaikkialle :))

    VastaaPoista