torstai 17. maaliskuuta 2011

Valitusvirsi

Se on jännä, miten kaikki paska tuppaa kerääntymään pikkuhiljaa, ja räjähtää sitten yhtenä hetkenä päin naamaa. Puhun siis metaforisesti, mutta en ihmettelisi, vaikka tästä bussipysäkille kävellessäni vähintään astuisin koiranläjään. Kiva, kun lumi sulaa, ja talojen nurkille ja katujen varsille lykätyt kakkarat alkavat kaunistaa maisemaa. Täällä sivistyksen kehdossa koirankakkapussi taitaa olla tuntemattomampi käsite kuin koto-Puumalassa.


No, tuo nyt ei varsinaisesti ollut juttuni pointti. Kerron teille yhden faktan. Saatatte tietää sen ennestään, olen tainnut jopa mainita sen aiemminkin blogissani. Itseni toistamisen uhallakin kerron sen. Nimittäin: Tukholmassa on ihan helvetin kallista. Kaikki. Limu on ehkä muutaman sentin halvempaa, mutta tölkkien ja pullojen pantit on niin mitättömiä, että se on +-0. Laadin itselleni budjetin kevättä varten, mutta ei mitään toivoa pitäytyä siinä, ellen ala askeetikoksi. Tänään sekin kävi mielessä. Sen tarkemmin taloudellista tilannettani ruotimatta totean vain, että on hyvin turhauttavaa, kun kaikki menot ja laskut tuntuvat pamahtavan maksettavaksi yhtä aikaa. Ihan kuin muutenkin ei olisi tarvetta säästöliekillä elelyyn.


Vielä eilisaamuna yksi pahimmista murheenkryyneistä oli viimeisiään vetelevä puheaika. Kohtalo, tai mikä lie, ratkaisi probleeman omalla tavallaan: eilisen aikana puhelin lakkasi toimimasta \:D/. Ajattelin, että ehkä luuri virkoaisi yön aikana, mutta luulin väärin. No, eipähän tarvitse käydä lataamassa puheaikaa, HAHHAHHAA. Oikeasti, kyllä tämä alkaa pikkuhiljaa naurattaa.

Tässä vielä hauska pilapiirros liittyen Svenska demokraterna -puolueeseen, joka vastaa meidän persujamme. Ruotsia taitamattomille kuvan keskustelu menee suomeksi jotakuinkin näin: "Äiti, mitä 'sol... solidaarisuus' tarkoittaa?" "Ei aavistustakaan! Kuulostaa ulkomaalaiselta, ja sellaista paskaa sinun on varottava!"

Joo, kyllä nauraisin, ellei ottaisi niin paljon päähän. :----)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti