sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kadonneen vaaliuurnan metsästys

Tjena! Kaunis aurinkoinen sunnuntai, ja mitä minä olen tehnyt koko päivän? Muhinut huoneessani tietenkin. En toki ole vain laiskotellut, vaan ahertanut myös ruotsin esitelmän parissa. Vielä viimeinen puserrus, ja se on valmis esiteltäväksi! 

Kuten oli puhetta, lähdin perjantaina tapaamaan muita vaihtareita Södermalmille. Meitä olikin paikalla huimat kolme kappaletta... :D Eipä tuo kuitenkaan haitannut, päinvastoin. Pääsin minäkin puhumaan, kun ei ollut kymmentä muuta ihmistä pälisemässä päälle. Juotiin yhdet Imperiet-nimisessä kuppilassa/ravintolassa, minkä jälkeen Iben jäi jatkamaan iltaa poikaystävänsä kanssa, kun me Tiian kanssa hilauduttiin kotia kohti.



Medborgarplatsenin metroasemalta
Missasin bussin, ja jouduin odottamaan puolisen tuntia seuraavaa. Käppäilin Slussenilta satamaa kohti räpsimään kuvia. Täytyisi vähän hioa noita valotusajan ja aukon säätämistaitoja...




Lauantaina oli edessä viikonlopun kovin koetus, kun lähdin täyttämään kansalaisvelvollisuuttani, eli äänestämään. Suomen suurlähetystö sijaitsee jossain ryteikössä Östermalmin laitamilla. Menin metrolla Östermalms torgille ja siitä sitten käpyttelin Strandvägeniä pitkin kohti tuntematonta.




Pilvet Tukholman yllä

Nordiska museet


Kävin matkan varrella hyvin pikaisesti Djurgårdenin puolella. Se oli vahinko... Onneksi huomasin erehdykseni ennen kuin olin päätynyt muutamaa metriä pidemmälle Djurgårdenin sillalta. Takapakkia ja matka jatkui. Hetken päästä olinkin alueella, jossa sijaitsevat esimerkiksi Turkin ja Etelä-Korean suurlähetystöt. Siinä hollilla oli myös Engelska kyrkan. Pitäisi varmaan tehdä kirkot-tunniste tänne blogiin, kun niitä tuntuu riittävän joka postaukseen...




Suomen suurlähetystö ei tietenkään voinut olla siellä nätisti muiden kanssa samassa paketissa, ja enkös lähtenyt taas väärään suuntaan. Myönsin virheeni siinä vaiheessa, kun edessä siintelivät Ladugårdsgärdetin "vehreät" maisemat. Ei kun peruuttamaan.


Aitta
Ristiretkeni alkoi tuottaa tulosta, kun ymmärsin hakeutua oikealle kadulle. Ensimmäisenä vastaan tuli Jenkkilöiden suurlähetystön linnake. Niillä oli joku vartiokoppikin siinä, ja olin näkeväni vartijan virnistelevän minulle otettuani alla olevan kuvan. Yhyy.


Viimein näin Suomen lipun liehuvan vasten pilvistä taivasta. Kävelin reippain askelin kohti lähetystöä, ja mitä lähemmäs pääsin, sitä rankemmin iski tietoisuus siitä, että ilmeisesti 90% Tukholman suomalaisista oli valinnut lauantain äänestyspäiväkseen. Vähän eri meininki kuin Puumalan kunnantalolla viime eduskuntavaalien alla... Eihän siinä muu auttanut kuin jonottaa. Pääsin sisälle, pääsin äänestämään ja pääsin lähtemään. Tyytyväisenä marssin edelleen pitkänä kiemurrelleen jonon läpi, eikä kotimatkalla tarvinnut harhailla kertaakaan. ;)



Loppu"kevennykseksi" vielä Ellun toiveesta kuva läskisoosista, tai jostain sen tapaisesta. Ei ole minun syöminkieni jäljiltä, liha on edelleen pannassa. :))

3 kommenttia:

  1. Nam, mitä soosia! Pirautathan sit kun oot turvallisesti puumalan kamaralla :)) t.matkapanikoija

    VastaaPoista
  2. Mikaela: Kiitos!
    Ellu: Arvelinkin että tykkäisit ;) Mää pirrauttelen, nägyilemisiin! Relax, take it easy

    VastaaPoista