perjantai 1. huhtikuuta 2011

Uppsala

Kirmattiin eilen aamutuimaan Uppsalaan Vapun kanssa. Uppsala sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Tukholmasta, joten matkaan taittui junalla kolmessa vartissa. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään, jos mahdollisuus tarjoutuu! Uppsalassa on ihan eri meininki kuin Tukholmassa, mutta se ei silti ole mikään Tukholman perähikiä. Sympaattinen pieni kaupunki, joka toi mieleen milloin Amsterdamin, milloin Oulun. :D Uppsala on perustettu iät ja ajat sitten, ja itseäni miellytti kovasti menneiden aikojen läsnäolo vanhojen rakennusten ja monumenttien muodossa. Vappu oli valinnut meidän reissulle ihanan aurinkoisen päivän, joten ei olisi voinut paljon enemmän nappiin mennä! Kuvia tuli räpsittyä urakalla, ja tähänkin postaukseen niitä valikoitui aikas paljon, joten en kirjoita tähän nyt mitään romaania. Huomasinpa päivittää Bloggerin tekstieditorin, eli saan vihdoin isoja kuvia postauksiin ilman turhaa säätöä!

Norppa asemalla



Junailija-Vappu

Junailija-Kia... Ilme on tahallinen, ei esim. aivastuksen aiheuttama :---)

Perillä



Tuomiokirkko & minä




Uppsalan yliopiston vanha (pää)rakennus

Vappu isänsä jalanjäljillä

Taitaa jäädä meidän C-rakennus kakkoseksi...

Tuomiokirkko



Pääkallot pt. I (Blogger käänsi kuvan kyljelleen :/)

Kuninkaan ja kuningattaren hauta

Joku hell's angel ja pääkallo pt. II




Meinasin lisätä oman lappuni, mutta ajattelin sitten, että oikealla yläkulmassa on
sanottu kaikki tarvittava.

Uppsalan linna


Makein roskis ikinä!



Pekka Töpöhännän hoodeilla


Hohtava joutsen ja sorsakaverit

Piiraggaa


Uppsalan konsertti- ja kongressitalo

LEPARDI!

Gamla Uppsalan maisemia

Keskiaikainen kirkko, jostain 1100-luvulta

Hautakummun päällä




Vanhaa kirkkoa sisältä

Pääkallo pt. III

Viikinkivene!

Vappu banaanipitsansa kanssa :D


Väsyneet mutta onnelliset




Siinäpä reissumme pähkinänkuoressa :) Vapulle vielä kiitokset matkaseurausta ja jälleen kerran loisteliaana oppaana toimimisesta! Pääsinpähän itsekin loistamaan vanhassakaupungissa, hahhaa... Seuraava matkakohde taitaakin sitten olla Suomi. Kahden viikon päästä kotiin, parasta!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia Kiks! Täytyy kyllä mainita, että kasvatustieteen laitoksen dekaani tms. muistaakseni yliopistoon tullessani mainitsi pariinkin kertaan, että Jyväskylän Seminaarinmäki on Euroopan kaunein/upein kampus, ehdottomasti :)) Voisit varmaan lähettää kuvasi hänelle myös.

    VastaaPoista
  2. Niin no, makunsa kullakin... Vähän epäilen ettei ko. henkilö välttis oo nähny kaikkia Euroopan kampuksia, varsinkaan jos mielipide on tuo :)) Mutta hienoa että kommentoit Leks, tackar!

    VastaaPoista