perjantai 13. toukokuuta 2011

Hyvän tuurin perjantai 13.

Kävin tänään asioilla Södermalmilla. Piti etsiä lasiliike, jossa voin teetättää jääkaappiin uuden lasihyllyn. Paikka löytyi onneksi helposti, vaikka pikku kujilla joutuikin kekkuloimaan. Mikä parasta, sain hoidettua asiani ruotsiksi! Tässä vaiheessa vaihtoa pitäisi varmaan puhua jo ihan flytande svenskaa, mutta minkäs teet kun sanat eivät tahdo soljua suusta ulos. Lisäksi olen huomannut, että yritän puhua liian nopeasti. Oikeatkin sanat menevät epäselväksi mössöksi. Niin, ja puhun myös liian hiljaa - tästä sain noottia ruotsin esitelmän arvostelussakin. Ei vain viitsisi kailottaa, jos vaikka meneekin väärin... Tiedän, että arkailu on turhaa, koska kuuntelija ymmärtää varmasti, vaikka sanajärjestys, taivutukset ja sijamuodot vähän heittelisivätkin.

PeloIttava mies Östgötagatanilla

En liiemmin välitä ostosteni esittelemisestä, koska ihmisiä tuskin hirveästi kiinnostaa... Harvemmin matkaan edes tarttuu mitään esittelemisen arvoista. :D Nyt teen kuitenkin poikkeuksen. Söderillä seikkaillessani päätin huvin vuoksi käväistä pienessä levykaupassa. Olen ties kuinka pitkään yrittänyt löytää PJ Harveyn To Bring You My Love -albumin erikoispainosta, jossa on muutama ekstrakappale. Koska niitä on tehty rajoitettu erä, tarjontaa on ollut nihkeästi ja hinta on yleensä ollut liian suolainen. Arvatkaapa vain olinko ratketa riemusta, kun löysin putiikista kyseisen levyn! Alkuperäinen hinta ei ollut lainkaan päätä huimaava, ja kävipä vielä niin, että kaikki cd:t myytiin puoleen hintaan. Jee! Nappasin vielä Dry-albumin siihen kylkeen, halvalla kun sai. Älppäreihin en jaksanut keskittyä sen tarkemmin, joten pitänee poiketa tuonne toistekin, jos tulee tilaisuus.


My darlings
Mitä tekee Kia, kun puhtaat sukat ovat finaalissa, mutta ei viitsisi millään ravata pyykkituvalla vapaan pesukoneen toivossa? No, ostaa tietenkin uusia sukkia. Kahdella parilla ei tietenkään pitkälle pötkitä, mutta parikin päivää lisää armonaikaa helpottaa oloa kummasti... Sitä paitsi onhan nuo aika hauskat! Monkissa pyöri pari tyttöä, jotka keräsivät tutkimusaineistoa johonkin koulujuttuun, en oikein ymmärtänyt. Lomakkeessa kyseltiin ostotottumuksista ja suhtautumista kauppaan (käsittääkseni koski vain Monkia), esim. millä perusteella valitsee kaupan ja millainen on hyvä myyjä. Olen käynyt Monkin liikkeissä muistaakseni nelisen kertaa, mutta vastasinpa kuitenkin. Tuli entistä parempi mieli, kun sai auttaa tutkimuksen tekemisessä. Suhtautuminen kaiken maailman kyselytutkimuksiin on muuttunut kummasti positiivisemmaksi, kun sellaisia on joutunut itsekin väsäilemään. Osallistukaa aina kun tilaisuus tulee!



Postiluukusta kolahti tänään tyylikäs postikortti Lontoosta. Ihan kiva, ettei mikään perinteinen kulahtaneen kuningatar Elizabethin kuva... :----D No ei, sellanenkin olisi ollut hieno. Joka tapauksessa kiitokset vielä Elisalle!  


Viikonloppua pukkaa, ja suunnitelmat on vielä ihan auki. Poikaystävä karkasi mökkeilemään, joten illoiksi täytyy keksiä jotain muuta kuin skypettämistä. Tänään ehkä leffoja ja mässäilyä, huomenna haluaisin päästä kokeilemaan Euroviisu-juomapeliä... :D Katsotaan, lämpeneekö kukaan ajatukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti