maanantai 30. toukokuuta 2011

Viimeisiä viedään

Ylihuomenna on lähtö kotiin. Jänskättää... ja lamaannuttaa. Tuntuu, että pitäisi tehdä vielä miljoona juttua ennen kotiinpaluuta, vaikka oikeasti pakolliset hommat rajoittuvat yliopistolla/kaupungilla käymiseen, pakkaamiseen ja siivoamiseen. Aika riittää noihin mainiosti, mutta pelottaa, ettei riitä sittenkään. Varsinkaan, jos menen täysin tilaan, jossa toimintakykyni lähentelee nollaa. Lisäksi hieman askarruttaa, kuinka saan survottua kaikki tavarani laukkuihin. Aaaargh. 

Viime viikon loppupuoliskolla oli vähän tavallista enemmän hulinaa. Torstaina hengailtiin Vapun kanssa yliopistolla ja käytiin vähän matkamuisto-ostoksilla yliopiston puodissa. Ei mikään helpoin paikka löytää, ellei ota selvää etukäteen...

Väpä

Hehe, pall, hoho
Reippaina tyttöinä käveltiin yliopistolta keskustaan. Puolisen tuntia siinä taisi vierähtää, kun piti matkan varrella pysähdellä räpsimään kuvia. Ytimen lähestyessä vastaan tuli kerta toisensa perään houkuttelevia kirppareita/vanhan tavaran kauppoja, jotka olisi ehdottomasti pitänyt löytää paljon aikaisemmin. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan, ja sitä paitsi varsinkaan näin vaihdon loppuvaiheessa ei voi keksiä mitään hyvää tekosyytä ostella esimerkiksi huonekaluja. :D





Perjantaina pyörin yliopistolla koko päivän. Ensin oli poliittisen sosiologian kirjaseminaari, jossa ryhmäläisten piti esitellä muille lukemansa teokset. Kävi tuuri, ja aika loppui kesken ennen kuin ehdin esitellä omani! Meillä olisi ollut alkuperäisen suunnitelman mukaan toinen seminaari vielä tällä viikolla, mutta koska minun lisäkseni yhdeltä jäi esitelmä pitämättä, sovittiin, että tapaaminen perutaan. Semman jälkeen yritin käydä kaupittelemassa paria ruotsin kurssin kirjaa yliopiston kirjakauppaan, mutta siellä onkin sellainen käytäntö, että kirjoista saa rahat vasta sitten, kun joku ne ostaa. No, ihan ymmärrettävää, mutta vähän hankalaa alkaa säätää niiden maksujen kanssa, kun en enää itse ole Tukholmassa. Siispä: jos jollakulla on tarvetta Språkporten-, Kulturgrammatik- ja/tai Uttalsboken -kirjoille, laita kommenttia tai sähköpostia osoitteeseen killakia(a)gmail.com. Kaikki kirjat on ostettu uutena ja ovat hyvin pidettyjä. :) 


Kävin myös hoitamassa yhden vaihtoajan "to do" -jutun, nimittäin syömässä ensimmäistä kertaa yliopiston lounasravintolassa. 72 kruunua siitä lystistä kirveli hieman, mutta ruoka oli ihan hyvää ja salaattipöytä runsas. Vaikka Suomessa jaksetaan (oikeutetusti) valittaa opintotuen pienuudesta ja muista opiskelijaelämän epäkohdista, niin ainakaan meillä kenenkään ei tarvitse mennä vararikkoon saadakseen joka päivä maittavan ja monipuolisen aterian.


Perjantaina oli vielä ruotsin tentti, joka meni kai ihan hyvin. Hurjan sanamäärävaatimuksen olivat kyllä laittaneet; 400-600 sanaa. Kotiin päästyäni juhlistin kontaktiopetuksen loppumista mallasjuomalla, ja vaikken paljoa juonutkaan, lauantaina lähdin liikenteeseen normaalia pahemmassa töhössä. Käytiin Vapun kanssa Nalenilla Sneaker Swap -tapahtumassa, jossa porukka kauppasi sekä uusia että käytettyjä street-vaatteita, tossuja, lätsiä ja skeittikamoja. Paljon oli kaikenlaista kivaa tyrkyllä, mutta lopulta päädyin ostamaan vain pikkuveljelle rippilahjan. Nalenista lähdettiin pyörimään keskustan kauppoihin, kun piti löytää mekko kesän juhlia varten. Löytyi onneksi, ja mukaan tarttui muutamat tuliaisetkin. Täytyy vielä huomenna käväistä kaupungilla ja katsella, josko tulisi vastaan jotain pientä, että saan täytettyä laukut varmasti ratkeamispisteeseen.   




1 kommentti: